Search

Στον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό: Έξυπνες διαβάσεις για ΑΜΕΑ, 22 Ηotspots και άμεση λύση για τις “λευκές περιοχές”.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου συνάντησε το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας. Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκαν τα τρέχοντα προγράμματα του Υπουργείου στα οποία έχει ήδη ενταχθεί ο Δήμος Μυτιλήνης αλλά και μελλοντικά προγράμματα και οι προοπτικές αξιοποίησης αυτών.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των δράσεων smart cities για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του Υπουργείου, για τις οποίες ο Δήμος Μυτιλήνης είναι ένας εκ των πρώτων Δήμων,  που έχει προχωρήσει σε δημοπράτηση. Το συγκεκριμένο έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.556.792,17 € και περιλαμβάνει τέσσερις παρεμβάσεις: τη δημιουργία έξυπνων και φιλικών προς ΑμεΑ διαβάσεων, την εγκατάσταση 250 «έξυπνων» κάδων απορριμμάτων, την ανάπτυξη ολοκληρωμένης υποδομής προστασίας από κυβερνο-επιθέσεις και την δημιουργία κεντρικής ενιαίας πλατφόρμας συλλογής και διαχείρισης δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των «λευκών περιοχών» όπου εντοπίζονται ζητήματα με το τηλεοπτικό σήμα, για το οποίο όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαστεργίου σύντομα αναμένεται η εγκατάσταση αναμεταδοτών σε σημεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μυτιλήνης, που θα επιλύσουν το πρόβλημα. Επιπλέον, ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα WiFi4GR που αφορά στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία 22 σημείων (access points) ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές ενδιαφέροντος του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είχαμε μια ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, έναν αναμφισβήτητα πολύ καλό γνώστη της αυτοδιοίκησης, σχετικά με προγράμματα του Υπουργείου στα οποία συμμετέχουμε ως Δήμος Μυτιλήνης. Πρόκειται για δράσεις, οι οποίες είναι σημαντικές προς την κατεύθυνση ενός Ψηφιακού Δήμου, για τον μετασχηματισμό διαδικασιών και υπηρεσιών που βελτιώνουν τη λειτουργία μας και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών, και για αυτό τον λόγο άλλωστε προχωράμε με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς στην υλοποίησή τους».