Search

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη «Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή» με εκδηλώσεις σε Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Σάμο, Λήμνο και Σύρο

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών, μετά τον επιτυχημένο εορτασμό της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή (MEDNIGHT) που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά στη Μυτιλήνη, ανανεώνει φέτος τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη (27 Σεπτεμβρίου) με μια σειρά από εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση της έρευνας και της επιστήμης, σε όλα τα νησιά-έδρες του Πανεπιστημίου, στη Λέσβο, στη Χίο, στη Ρόδο, στη Σάμο, στη Λήμνο, στη Σύρο.

Η 5η έκδοση της “Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή” (MEDNIGHT) είναι μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Marie Curie Actions), και διεξάγεται ταυτόχρονα σε εννέα (9) χώρες γύρω από τη Μεσόγειο: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Τουρκία, Κύπρο, Τυνησία, και Βέλγιο. Όλα αυτά τα χρόνια, ο στόχος παραμένει ο ίδιος: να γίνει γνωστή, ορατή και «φιλική» η επιστήμη που παράγεται στις Μεσογειακές χώρες στους ενήλικες, και βέβαια περισσότερο στις νέες ηλικίες.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία και με τις τοπικές κοινωνίες, θα δημιουργήσει μια σειρά μοναδικών εκδηλώσεων, επιδείξεων, εκθέσεων, εργαστηρίων, ομιλιών και συζητήσεων που αφορούν την έρευνα. Έχουν ειδικά προβλεφθεί παρουσιάσεις για τα σχολεία, που φέρνουν τους μικρούς μαθητές σε επαφή πολλά, διαφορετικά επιστημονικά και τεχνολογικά αντικείμενα (από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τη Φυσική μέχρι το Περιβάλλον, τη Ρομποτική και τα Κινούμενα Σχέδια).

Με τις Μεσογειακές βραδιές επιστήμης στα νησιά του Αιγαίου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, θέλουμε επίσης να κάνουμε γνωστή και να ενισχύσουμε τη συμβολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ανάπτυξη των νησιών και την επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την κατανόηση των ευκαιριών που δημιουργούν η Γαλάζια, η Πράσινη και η Ψηφιακή Οικονομία.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να ενισχύσετε αυτές τις εκδηλώσεις, που έχουν στόχο να εμπνεύσουν και να αναδείξουν τη συμβολή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή και ειδικά στις νησιωτικές οικονομίες και κοινωνίες

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά νησί, εδώ!

Περισσότερες πληροφορίες: