Search

Η εμπειρία της γεύσης στη “Μαρμίτα”. Με μεράκι, φαντασία και αγάπη!

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είναι ανοιχτή, η αγαπημένη μας «Μαρμίτα» στην Ερεσό, με τη Μαρία στα καλύτερα της, να μας σερβίρει πληθώρα αγαπημένων μεζέδων σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της παραλίας, της Ερεσού.

 «Μαγειρεύουμε με αγάπη», μας λέει η ίδια,  που μαγειρεύει πολύ καλά και κυρίως με φαντασία.

Φέτος με ένα εντελώς ανανεωμένο μενού μας σύστησε ξανά, τα ταπεινά ρεβύθια φούρνου που λιώνουν στο στόμα, το ανεπανάληπτο ντόπιο κατσικίσιο τυρί με σάλτσα μάνγκο,  φασουλοκεφτέδες από μαυρομάτικα φασόλια, με συναρπαστικό δέσιμο στη σύσταση των υλικών, δροσερό ταμπουλέ με μπόλικα λαχανικά, την αγαπημένη μου αλεσμένη ρέγγα, παστουρμαδοπιτάκια και ένα διαφορετικό τζατζίκι με κολοκύθι και καρότο…

Για τη συνοδεία του ούζου, οι γαριδοκεφτέδες, ήταν ξανά το πιάτο έκπληξη, αφράτοι, χωρίς περιττά λάδια και τη γαρίδα σε όλο της το μεγαλείο. Ξεχωριστά και τα γεμιστά μανιτάρια με κρεμμυδάκι, πιπεριές σκόρδο και παρμεζάνα, που τραβάνε λευκό κρασάκι και τσιπουράκι σε κάθε τους μπουκιά.

Η πολυταξιδεμένη Μαρία, αντιλαμβανόμενη ότι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι η ηρεμία –πόσω μάλλον η σωτηρία της ψυχής–, θέλησε όλα αυτά που έζησε στα ταξίδια της να τα μεταφράσει με αγάπη μέσα από τη μαγειρική, συνδυάζοντας κουλτούρες, υλικά και, κυρίως, μεράκι.

Μαγειρεύει σχεδόν πάντα η ίδια και, αν τη δείτε σκυμμένη πάνω από τα τηγάνια και τους τζετζερέδες, μοιάζει σαν να διαλογίζεται. Η πολύχρωμη Μαρμίτα είναι ένα από τα πολύχρωμα στέκια του καλοκαιριού, όπου θα συναντήσεις  φίλους αλλά και θα γνωρίσεις ανθρώπους με κοινό παρανομαστή. Δίπλα πάντα η θάλασσα για μια γρήγορη- ή όχι -βουτιά όσο η Μαρία μας, θα πασπαλίζει με το μεράκι της, τις επιλογές σας.

μαρμιτα

Σκάλα Ερεσού, Τ/22530-53.088