Search

Βιωματικά Μαθήματα Ύφανσης από τον “Κάμπο”, Αμεμώτιας

Βιωματικά Μαθήματα Ύφανσης

διοργανώνει ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος», με δάσκαλο τον παραδοσιακό υφαντή Αργύρη Χατζημαλλή.
Σε μια προσπάθεια διάσωσης και αναβίωσης της Υφαντικής Τέχνης, ο Σύλλογος Αμπελουργών κάνει το εισαγωγικό του βήμα στον απέραντο και υπέροχο κόσμο της ύφανσης και το πέταλο του αργαλειού θα ξαναχτυπήσει στην Ανεμώτια…!!

Τα μαθήματα θα παραδίδονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο – εργαστήριο, ο οποίος έχει διατεθεί στον Σύλλογο, γι’ αυτόν τον σκοπό από την Εκκλησία της Ανεμωτιας.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά της Υφαντικής Τέχνης, να μάθουν για τα υλικά, τα εργαλεία και τις τεχνικές της ύφανσης, καθώς και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα..!!

Τα μαθήματα απευθύνονται στους κατοίκους του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όλων των ηλικιών και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Ο δάσκαλος, Αργύρης Χατζημαλλής, θα καθοδηγήσει με αγάπη και υπομονή τους συμμετέχοντες σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, από την προετοιμασία των νημάτων έως την ολοκλήρωση του υφαντού.

Μη χάσετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με την παράδοση, δημιουργώντας με τα χέρια σας και μαθαίνοντας μια από τις πιο αρχαίες και πολύτιμες τέχνες!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6971693010.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.