Search

Ένα ουζάκι, δίπλα στη χειμωνιάτικη θάλασσα

Ο καιρός μπορεί να είναι θαμπός, αλλά το χειμωνιάτικο τοπίο αποκτά ζεστασιά με το Ούζο Βαρβαγιάννη Εύζων. Ένα απόσταγμα που κουβαλά τη γοητεία της Λέσβου, τη φλόγα της παράδοσης και τη μαγεία του χειμώνα σε κάθε γουλιά. Αφήστε το απαλό του άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση του να σας ταξιδέψουν στις αυθεντικές ρίζες του.

Ο επισκέπτης κάθεται στον καφενέ του γραφικού, παραθαλάσσιου χωριού, δίπλα στους παλιούς ταρσανάδες. Τα αλιευτικά σκάφη μπαίνουν σιγά σιγά στο αγκυροβόλι, στο πιο απάγκιο, το πιο απάνεμο μέρος του λιμανιού. Τα καΐκια επιστρέφουν από τον Κόλπο Καλλονής φορτωμένα με σαρδέλες, σουπιές, κέφαλους και χταπόδια. Μεγάλος ψαρότοπος. Είναι ζεστά τα νερά εκεί, αρέσει στα ψάρια να κολυμπάνε σε αυτή τη θάλασσα. Οι ναυτικοί αφήνουν μπόσικους τους κάβους, αγκαλιάζουν τις δέστρες στον ντόκο, καργάρουν τα σχοινιά. Φέρνουν την πραμάτεια τους στον καφενέ. Και φωνάζουν στην κυρά-Μερόπη «Ρίξτε τις σαρδέλες στη φωτιά, φέρτε χόρτα, ανοίξτε ένα καραφάκι Βαρβαγιάννη.»