Ο 22χρονος Τούρκος βιολονίστας Baris Yazgi ήταν ανάμεσα στα θύματα του πρόσφατου τραγικού ναυαγίου στην οριογραμμή όπου έχασαν την ζωή τους 16 άτομα και 7 ακόμη αγνοούνται. Σύμφωνα με την Gazete Manifesto ο νεαρός μουσικός που γεννήθηκε στην επαρχία Σιίρτ ήθελε να πάει στο Βέλγιο όπου ζούσαν τα αδέρφια του.Το πτώμα βρέθηκε να αγκαλιάζει τη θήκη του βιολιού του μέσα στο οποίο εκτός από το όργανο υπήρχαν και χειρόγραφες συνθέσεις του.
Ο Bariz ζούσε στην περιοχή Fatih μαζί με τον αδερφό του Cengiz που είναι επίσης μουσικός. Πριν από 7 μήνες επισκέφθηκαν μαζί το Βέλγιο αλλά ο Baris έπρεπε να επιστρέψει καθώς η βίζα του έληξε. Άνεργος και ανήσυχος με όσα συμβαίνουν στη χώρα του έκανε αίτηση για ανανέωση της βίζας του αλλά απορρίφθηκε δύο φορές. Έτσι αποφάσισε να πάρει τον επικίνδυνο δρόμο. Εργάστηκε για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να πάει κάποτε στο Βέλγιο για να σπουδάσει μουσική και να γίνει βιρτουόζος.
Η κηδεία του έγινε χθες στο στο νεκροταφείο Habib Τσεμπετσί.
Εν τω μεταξύ χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται από αέρος και από θαλάσσης οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας και ανατολικής Λέσβου για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων. Επίσημα, από το ναυάγιο της πλαστικής βάρκας που είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Μπεχράμ Καλέ στη Μικρασιατική Τρωάδα απέναντι από τη Λέσβο, διασώθηκαν δυο γυναίκες ναυαγοί, ενώ αγνοούνται επίσημα επτά άνθρωποι.
Σημειώνεται ότι οι δυο διασωθείσες γυναίκες νοσηλεύονται πλέον εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ καλά στην υγεία της είναι πλέον η μια από τις δυο που είναι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και η οποία χρειάσθηκε να νοσηλευθεί και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μεετά και το νέο ναυάγιο οι θάνατοι στη Μεσόγειο το 2017, έφτασαν τους 1.089 . Το αντίστοιχο διάστημα του 2016 (ως τις 23 Απριλίου 2016) οι θάνατοι ανήλθαν σε 1.266, ωστόσο οι αφίξεις ήταν κατά πολύ περισσότερες (205.613 έναντι 43.204 το 2017).
Πηγή: http://gazetemanifesto.com/2017/04/26/vize-engelini-asamayan-kemanci-egede-boguldu-cesedi-kemanina-sarilmis-halde-bulundu/