Search

 Για Δήμαρχο και Περιφερειάρχη «Αναμείνατε ολίγον τι…»

Ψηφίστε, σκουπίστε, αλλά δεν τελειώσαμε. Γιατί μέχρι την επόμενη Κυριακή (25 Μαΐου) που δεν θα υπάρξουν προβλέψεις, γιατί δεν μπορούν να γίνουν, που δεν θα γίνουν αναλύσεις ούτε εκτιμήσεις ούτε γενικά δημοσκοπήσεις  γιατί το παιχνίδι θα παιχθεί μεταξύ πρώτου και δευτέρου, θα έχουμε τα πολιτικά μαγειρέματα, τις πολιτικές συναλλαγές και διαπλοκές πάνω από το τραπέζι και κάτω από το τραπέζι, που κανένας δεν μπορεί να αναλύσει και να εκτιμήσει σοβαρά και υπεύθυνα γιατί δεν γνωρίζει επακριβώς τι θα κάνουν αυτοί που έμειναν εκτός νυμφώνος και που θα ρίξουν το βάρος τους με επίσημη κατεύθυνση ή με κατεύθυνση νερού κάτω από το άχυρο ή με συνωμοτική τακτική και πολιτική ή και με το σύγχρονο σύστημα εξαγοράς ψήφων με τη διαχείριση της διαπλοκής και των πελατειακών ρουσφετολογικών θέσεων και γενικά συναλλαγών αδιαφάνειας.

Θα γίνουν λοιπόν μαγειρέματα. Και από τα μαγειρέματα  αυτά θα δούμε τι θα γίνει. Θα περιμένουμε λοιπόν ακόμα μια εβδομάδα και θα δούμε ποιος θα βγει δήμαρχος και ποιος περιφερειάρχης, θηλυκός ή αρσενικός, γιατί είναι και μέσα στο παιχνίδι η όλη ανάλυση και δημοσκόπηση που μετράει με την αντίδραση του λαού στον παλαιοκομματισμό, στο μνημονιακό συμβιβασμό, στην ευρωπαϊκή διαπλοκή και χωρισμό ταυτόχρονα βορά και νότου και στο δανεισμό που είναι γνωστός  σε όλους. Και για να ξοφλήσει τα δανεικά η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, χρειάζεται ανάπτυξη και το κυριότερο, χρειάζεται αλλαγή πορείας, αλλαγή συνεργασίας από την Ευρώπη του σήμερα και αλληλεγγύη από όλους αυτούς που φιλοδοξούν να την έχουν κοντά τους, σαν συνεταίρο, σαν σύμμαχο ή και σαν δορυφόρο. Γιατί τα μηνύματα έρχονται επίσημα, υπεύθυνα και εντυπωσιακά, ανεξάρτητα αν τα μέσα ενημέρωσης δεν τα βγάζουν στη φόρα γιατί έτσι δεν συμφέρει στα κόμματα και από τη Ρωσία της Ορθοδοξίας και από την Αμερική του σχεδίου Μάρσαλ και από την μακρινή κομμουνιστική – αυτοκρατορική  Κίνα και από τους λαούς οι οποίοι έχουν  ενστάσεις για την εξάπλωση της Ευρώπης με δορυφόρο το ΝΑΤΟ σαν οικονομική φαμίλια βορά και νότου, χωρίς σύνορα, χωρίς σύνταγμα, χωρίς χνώτα και με κυριαρχία τη Γερμανία, η οποία αργά ή  γρήγορα ή θα ανεβεί και θα κυριαρχήσει ή θα διαλυθεί και μαζί της θα τεμαχιστεί η Ευρώπη.

Αλλά στο δικό μας θέμα και πρόβλημα. Και ο νέος δήμαρχος και ο νέος περιφερειάρχης όταν βγουν -που θα βγουν την επόμενη Κυριακή- θα δούμε ποιον Θεό λατρεύουν. Γιατί γνωστό είναι το «δυσί κυρίοις δουλεύειν θεόν και Μαμωνάν» που κάνουν σήμερα οι πολιτικοί των κομμάτων  που είναι ανήθικο το όλο σχήμα γιατί οι πολιτικοί πρέπει να έχουν ήθος, ευθύνη, ανάστημα και να τους λαμβάνουν υπόψιν οι πολίτες. Και αν σήμερα υπάρχει αυτή η τάση, να φύγουν οι παλιοί και να ‘ρθουν οι  νέοι, και αν το όραμα των νέων ανθρώπων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων,  είναι η νέα Ελλάς, την οποία εκμεταλλεύονται φραστικά και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση αλλά  γνωρίζουν καλύτερα οι νέοι άνθρωποι τι εννοούν, μια νέα χώρα χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς παλαιοκομματισμό, χωρίς πελατειακές σχέσεις, με κυβέρνηση σταθερότητας και ευθύνης, με πολιτικούς υπεύθυνους που δεν λένε ψέματα, που θέλουν να αλλάξουν και την Ελλάδα και την Ευρώπη ακόμη,  αυτό το όραμα θα μεταλλαχτεί σε ψήφο και θα έχουμε αποτελέσματα  τα οποία θα μας εκπλήξουν για αυτό και είμαστε προσεχτικοί,  επιφυλακτικοί στις αναλύσεις ή στημένες δημοσκοπήσεις του συστήματος. Και ο τίτλος είναι παρμένος από την γνωστή ελληνική ταινία με τον πολυθρύλητο Ζήκο στον μπακαλόγατο  που ο σκηνοθέτης  και ο συγγραφέας  και ηθοποιοί παρουσιάζουν και τις δύο πλευρές αυτού του συστήματος, του κωμικού από τη μια πλευρά και του σοβαρού από την άλλη. Όπως ακριβώς απεικονίζεται η κωμικοτραγική εικόνα  του πολιτικού συστήματος της χώρας. Για αυτό και μέχρι την επόμενη Κυριακή και το «Μαντείο των Δελφών»  και ο κάθε μάντης Κάλχας και ο ταπεινός ή στημένος δημοσκόπος είναι προτιμότερο να μην μιλά «το σιγάν κρείττον έστι του λαλείν»  ή του περιγράφειν γιατί είμαστε σε περίοδο εκπλήξεων και κανείς δεν ξέρει τι θα βγει από την κάλπη  της επόμενης Κυριακής.

Αναμείνατε λοιπόν ολίγον τι, μια εβδομάδα, και μετά έχουμε πολλά να πούμε και να γράψουμε.

Ε. Ε. Γ.