Search

Γιαπράκια με αμπελόφυλλα Ανεμώτιας!

Τα “Αμπελόφυλλα Ανεμώτιας” παράγονται στους βιολογικούς ξερικούς αμπελώνες της Κοιν.Σ.Επ.
Η διαδικασία συλλογής ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες, ώστε τα αμπελόφυλλα να διατηρούν όλη τους τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά.
Συσκευάζονται ολόφρεσκα χωρίς τη χρήση συντηρητικών!
Επιλέγοντας τα προϊόντα του Συνεταιρισμού, στηρίζετε πρωτίστως τις θέσεις εργασίας και τους μικρούς παραγωγούς του νησιού.
Προμηθευτείτε τα προϊόντα μας από τον αντιπρόσωπο του Συνεταιρισμού στη Λέσβο Σβορώνου Αφοί Α.Ε. ☎️ 22510-28556, 22510-27047, 6979-763166 και από τις εγκαταστάσεις του Ηφαίστειο Ανεμώτιας. ☎️ 22530-99033, 6974-923637, 6983-920357 για Μυτιλήνη & 6944-351659 για Αθήνα
και μια συνταγή για  ντολμαδάκια ή γιαπράκια όπως τα λέμε στο νησί

 .

Yλικά

½ κιλό αμπελόφυλλα

½ κιλό κρεμμύδια

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 φλιτζάνι ρύζι

1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μαρούλι

2 κολοκυθάκια τρυφερά, τριμμένα

1 φλιτζάνι μαϊντανό

½ φλιτζάνι άνηθο

½ φλιτζάνι δυόσμο

1 λεμόνι (τον χυμό του)

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:

Βάζουμε μαζί σε λεκάνη τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το μαρούλι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα και τα στρώνουμε στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι και 2½ φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό τους και να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να ααπορροφηθούν οι υδρατμοί. Τα σερβίρουμε σκέτα ή τα συνοδεύουμε με γιαούρτι στραγγιστό.