Μπορεί να τη λένε Ασημένια αλλά είναι …χρυσοχέρα! Όταν δεν είναι στο γραφείο των “Πολιτικών” και δεν κυνηγάει κάποιο ρεπορτάζ ή τον γάτο της, τον Ταρτούφο, η Ασημένια μαγειρεύει για το σύζυγό της, τα δυο της παιδιά και για τους φίλους της! Όμως προσφάτως, η Ασημένια ξεκίνησε να μαγειρεύει και για τους διαδικτυακούς της “φίλους”! Το πάθος της για τη μαγειρική σε συνδυασμό με το αιώνιο πρόβλημα της κάθε νοικοκυράς που αποτυπώνεται τη φράση “Τι θα μαγειρέψω σήμερα” την οδήγησαν στη δημιουργία μιας ομάδας στο facebooκ η οποία μέσα σε λίγους μήνες μετρά αρκετούς φίλους-followers από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από το εξωτερικό. Κάθε μαγείρισσα αναρτά τη συνταγή της μαζί με μια όμορφη φωτογραφία από το αποτέλεσμα!
Το σημαντικότερο είναι ότι αυτές οι συνταγές δεν χρειάζεται να θυμίζουν τα περίπλοκα πιάτα του Master chef αλλά να γίνονται εύκολα και γρήγορα “με ό,τι έχει το ντουλάπι”. Σκοπός της παρασκευής του φαγητού είναι βγει ένα καλό πιάτο στο τραπέζι με υλικά καθημερινά που όλοι έχουμε σπίτι μας και “με ο,τι έχει το ντουλάπι, Όπως έλεγε η γιαγιά μου με το βρισκάμενο!”
Μερικές φορές οι συνταγές είναι πιο περίπλοκες και γκουρμέ ενώ η ζαχαροπλαστική έχει την τιμητική της στη σελίδα που έχει επισκέψεις από την Κύπρο, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τις ΗΠΑ ενώ πολλές Μυτιληνιές ακολουθούν την Ασημένια κι “ανεβάζουν” τις δημιουργίες τους. Ντόπιες μυτιληνιές συνταγές, “πειραγμένες” ή αυθεντικές γίνονται αντικείμενο σχολιασμού και θαυμασμού. Ντόπια προϊόντα προτείνονται από τις μυτιληνιες μαγειρισσες και ο πάγκος παίρνει φωτιά!
Η ιδέα είναι απλή και έχει γίνει τάση στην Ευρώπη και την Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Μπορεί το ντουλάπι να μην είναι πάντα γεμάτο αλλά οι ιδέες, η δημιουργικότητα αλλά και η ανάγκη να μαγειρέψεις για τους ανθρώπους σου δεν σταματούν ποτέ. Όπως και η … όρεξη μας!
https://www.facebook.com/groups/775067139495274/?epa=SEARCH_BOX