Η Δέσποινα Τσοχατζή, λάτρης της υψηλής γαστρονομίας και των εκλεκτών προϊόντων, αναζητά διαρκώς βραβευμένα προϊόντα μικρών παραγωγών, αναδεικνύοντας την ποιότητα και την αυθεντικότητα των γεύσεων. Για κάθε προϊόν που επιλέγει, προτείνει με μεράκι ιδανικούς συνδυασμούς γεύσεων, τρόπους μαγειρέματος και σερβιρίσματος, δημιουργώντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Μυτιλήνη, έναν τόπο με πλούσια γαστρονομική παράδοση, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση, η Δέσποινα Τσοχατζή ήρθε από νωρίς σε επαφή με τις αυθεντικές γεύσεις και την τέχνη της φιλοξενίας. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακή εξειδίκευση στον Τουρισμό, καθώς και εμπειρία στη γευσιγνωσία οίνου στη Γαλλία, η πορεία της την οδήγησε σε μια διεθνή καριέρα στον τομέα των ποτών, ως μέλος ομάδας γευσιγνωσίας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας.

Η αγάπη της για το φαγητό και τα εκλεκτά προϊόντα την οδήγησε στη δημιουργία του “Oikodespina Fine Food & More”, ενός σύγχρονου παντοπωλείου στο Παλαιό Φάληρο, όπου επιλέγει με αυστηρά κριτήρια τα καλύτερα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.
Ως κριτής στη Gourmet Exhibition, έναν θεσμό αφιερωμένο στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, νιώθει ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμμετέχει στην αξιολόγηση προϊόντων που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την καινοτομία τους. Για εκείνη, η γαστρονομία είναι ένα συνεχές ταξίδι δημιουργικότητας, έμπνευσης και πάθους, και ανυπομονεί να ανακαλύψει αυθεντικές γεύσεις που αναδεικνύουν τη δυναμική της ελληνικής παραγωγής.
Με σεβασμό στους παραγωγούς και με στόχο τη διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας, η Δέσποινα Τσοχατζή συνεχίζει να εμπνέει και να αναδεικνύει προϊόντα που αξίζει να φτάσουν στο τραπέζι κάθε γευσιγνώστη!