Σημείο αναφοράς για την Ερεσό εδώ και 32 ολόκληρα χρόνια είναι το εστιατόριο- ψαροταβέρνα «Καραβόγιαννος» (12 χρόνια στην πλατεία του χωριού και τα υπόλοιπα στη σκάλα).
Η Παναγιώτα Τελωνιάτη γνωστή σε όλους για την αυτοδιοικητική της δράση είναι μέσα σε όλα.
Μπορεί να σου μιλήσει για την παραδοσιακή κουζίνα, να μοιραστεί μαζί σου συνταγές ,να σου προτείνει το καταπληκτικό ιμάμ με την καψαλισμένη μελιτζάνα αλλά και να αναλύσει τις απόψεις της για το τουριστικό προϊόν του τόπου που φθίνει χρόνο με το χρόνο.
Ο Ευθύμης, ο άντρας της, ως γνήσιος ρουμελιώτης ξέρει να κάνει το καλύτερο ψήσιμο στα κάρβουνα ακόμη και αν τα ψάρια δεν είναι μέσα στις μνήμες του.
Σήμερα όμως και μετά από τόσα χρόνια θεωρεί τον εαυτό του νησιώτη αλλά και μάστορα στο πιο δύσκολο κομμάτι της κουζίνας.
Το αποτέλεσμα (ότι κι αν διαλέξτε) έρχεται περιποιημένο και ζουμερό ξεκοκαλισμένο για να μπορείς να το απολαύσεις καλύτερα.
Το εστιατόριο βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα διαθέτοντας ιδανικό περιβάλλον για να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε αληθινές διακοπές (ακόμη και αν δεν είσαι).
Δοκιμάσαμε κεφάλι (γούνα) στα κάρβουνα,τα διάσημα ντολμαδάκια των δέκα υλικών, με μπόλικο μάραθο βρασμένα μέσα σε ξινοζούμι, χταπόδι ξιδάτο, φάβα με κάπαρη και παστή λακέρδα που ακόμη και αν δεν ήταν φρέσκια είχε όλο το άρωμα της θάλασσας.
Κι επειδή γκουρμέ μπορεί να είναι μόνο ή παράδοση, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι αυστηρά Α’ κατηγορίας, προέρχονται κυρίως από τον
κήπο τους (ντομάτες, σαλάτες κτλ ), τα κρέατα και το λάδι είναι ντόπια και τα ψάρια από τις βάρκες της περιοχής.
Ιδανικός προορισμός επίσης για καλομαγειρεμένα μαγειρευτά με σύγχρονες πινελιές παρουσίασης
Σκάλα Ερεσού τηλέφωνο : 2253 053665