Search

Lesvoskitchen: Σουπιές με χόρτα, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

Η Σαρακοστή είναι μια περίοδος νηστείας που χαρακτηρίζεται από γεύσεις γεμάτες Ελλάδα. Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους, και σε συνδυασμό με τα αρώματα της ελληνικής φύσης, δημιουργούν πιάτα που είναι ταυτόχρονα θρεπτικά και απολαυστικά. Σήμερα, σας προτείνουμε μια παραδοσιακή συνταγή, σουπιές με διάφορα χόρτα, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι σας.

Υλικά

  • 1,5 κιλό σουπιές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι λάπαθα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρισμός σουπιών: Ξεκινάμε καθαρίζοντας προσεκτικά τις σουπιές, αφαιρώντας το κόκαλο και την πέτσα τους.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις σουπιές για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Σβήσιμο με κρασί: Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε τις σουπιές να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προετοιμασία χόρτων: Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα μας.
  5. Σιγομαγείρεμα: Μόλις οι σουπιές είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα χόρτα, ένα φλιτζάνι νερό και αλατίζουμε.
  6. Μαγείρεμα: Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.
  7. Τελικές πινελιές: Προσθέτουμε πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Απολαύστε τη γεύση της παράδοσης

Οι σουπιές με χόρτα είναι ένα πιάτο που παντρεύει την αλμύρα της θάλασσας με τη φρεσκάδα της ελληνικής γης. Η ισορροπία των αρωματικών χόρτων με τη γεύση των θαλασσινών δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας. Σερβίρετε το με φρέσκο ψωμί και απολαύστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Καλή όρεξη και καλή Σαρακοστή!