Μυδοπίλαφο με πιπεριές: Μια γευστική συνταγή θαλασσινών

Απολαύστε την αυθεντική γεύση του μυδοπίλαφου με πιπεριές, ρύζι και άρωμα κρόκου Κοζάνης, ιδανικό για τους λάτρεις των θαλασσινών και των φρέσκων υλικών.

Το μυδοπίλαφο με πιπεριές είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα, γεμάτο με την αυθεντική γεύση της θάλασσας. Ο συνδυασμός των μύδιων, του κρόκου Κοζάνης και των πιπεριών προσφέρει ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα, ιδανικό για όσους αγαπούν τα θαλασσινά.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1/2 κιλό ψίχα μυδιών
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μακρόστενη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Πλένετε καλά τα μύδια και τα βράζετε με ένα φλιτζάνι νερό για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό τους.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τα αρώματα.
  5. Προσθέτετε το ζεστό νερό, μέσα στο οποίο έχετε υπολογίσει και το ζωμό από τα μύδια, τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνετε.
  6. Αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
  7. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτετε τα μύδια και τον άνηθο και ανακατεύετε.

Σερβίρετε το μυδοπίλαφο ζεστό και απολαύστε μια γευστική, αρωματική συνταγή που εντυπωσιάζει με την φρεσκάδα και τη γεύση της θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ