Μυτιληνιοί κεφτέδες με ούζο

Κεφτές (και δε φταις!!!) Κεφτέδες υπάρχουν πολλοί, με ούζο όμως και δυόσμο, οι Μυτιληνιοί κεφτέδες δηλαδή, δεν υπάρχουν πουθενά παρά μόνο στο νησί. Έχουν υπέροχη γεύση. Είναι γεμάτοι από αρώματα και νοστιμιά.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ.ανάμικτο κιμά

μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο, στραγγισμένο, περίπου όσο το κρεμμύδι (περίπου μισή φρατζόλα)

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2 αβγά

1 κουτ γλυκού τριμμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 σφηνοπότηρο ούζο

λίγος δυόσμος

αλεύρι για το αλεύρωμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε την κόρα απ το ψωμί , μουλιάζουμε την ψίχα , σουρώνουμε και την μαδάμε σε ένα μπώλ.Εκεί θα ρίξουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε και το τριμμένο κρεμμύδι μας συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα πεντακάθαρα…χέρια μας.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα (περίπου 30 λεπτά) στο ψυγείο.Πλάθουμε κεφτεδάκια όσο το μέγεθος μιας μπάλας του πίνγκ-πόνγ , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.Σημείωση.Αν σας αρέσει το σκόρδο προσθέστε στο μείγμα και μια παπούδα σκόρδο τριμμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ