Γιαούρτι από τον τόπο σου και στην Αμερική
Mεγάλωσε μέσα στην οικογενειακή φάρμα τους στην Καλλονή και έμαθε όλα τα παραδοσιακά μυστικά των γαλακτοκομικών προιόντων από τους παλιούς. Όταν πήγε στην Αμερική συνειδητοποίησε σχεδόν αμέσως ότι δεν υπήρχε γευστικό γιαούρτι.
Αυτό που είχε μάθει τόσο να φτιάχνει, όσο και να γεύεται από παιδί.
Η ιδέα μπήκε στο μυαλό του κι έτσι ξεκίνησε τη δημιουργία μιας μικρής αρχικά μονάδας που παρήγαγε μόνο γιαούρτι.Αυθεντικό στραγγιστό, νόστιμο γιαούρτι.
Κάπως έτσι γεννήθηκε το brand name «ΣΤΑΝΗ». Το μυστικό της επιτυχίας για τον νεαρό Ιγνάτη ήταν ότι εμπιστεύτηκε την παράδοση βάζοντας παράλληλα και όλο το κέφι της ηλικίας του, αλλά και την πρόκληση της Αμερικής ,επιβεβαιώνοντας μας για ακόμη μια φορά την επιτυχία που έχουν οι Ελληνες στο εξωτερικό όχι απαραίτητα για την εργατικότητά τους αλλά κυρίως για τις ιδέες και το ρίσκο τους που πείθουν τελικά και τον πιο δύσκολο πελάτη…
Ο Ιγνάτης μας λέει : «Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι Έλληνας εδώ στην Αμερική γιατί κατάφερα να αναδείξω τον τόπο μου μέσα από ένα απλό προιόν.Αυτό με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο και γίνομαι πάντα ο καλύτερος πρεσβευτής του τόπου μου, έστω και από τόσο μακριά»
Για τον νεαρό Ιγνάτη το μότο που ισχύει είναι ότι αν δεν δουλέψεις σκληρότερα από τον πιο επιτυχημένο ,τίποτα δεν σου χαρίζεται.Και έκανε ακριβώς ότι είχε μάθει να κάνει από παιδί .Εργάστηκε σκληρά, σε μια ξένη χώρα για να αποδείξει πρώτα στον εαυτό του, ότι η ιδέα του μπορεί να γίνει βιώσιμη και να προκαλέσει τους Αμερικανούς να διαλέξουν με γνώμονα την γεύση αλλά και την ποιότητα.
Όταν η μονάδα της «ΣΤΑΝΗΣ», μπήκε σε λειτουργία τότε ο νεαρός Ιγνάτης συνέχισε με τον επόμενο στόχο του.Να κατακτήσει τις αγορές της Αμερικής με ελληνικά και λεσβιακά προιόντα.Οταν δε τον ρωτήσαμε για το τι έχει να πει στους Λέσβιους παραγωγούς , εκείνος τόνισε χαρακτηριστικά «να συνεχίσουν να κάνουν τόσο ποιοτικά προιόντα γιατί θα έρθει η στιγμή που αυτά θα αναδειχθούν από μόνα τους .Ο κόσμος ζητάει πλέον το ποιοτικό κι όχι το φθηνότερο.Τα πράγματα με την διατροφή πλέον έχουν αλλάξει .Σε όλες
τις χώρες και μόνο, όσα προιόντα είναι ποιοτικά κατέχουν μια θέση στο γαστρονομικό χάρτη .
Ο Ιγνάτης Βασιλλέλης μπορεί να είναι λέσβιος και να τιμά τον τόπο του όπως μπορεί ,όμως η ζωή του πλέον είναι στην Αμερική. «Η ζωή μου πλέον είναι εδώ» μας λέει , «ακόμη και αν σκέφτομαι τη Λέσβο δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να γυρίσω πίσω … Όμως ποτέ δεν ξέρεις» καταλήγε
https://www.facebook.com/stanidairy/videos/1101409793965446