Πασχαλινές δράσεις στην Καλλονή από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η Ομάδα Δράσης Καλλονής διοργανώνουν πασχαλινές εκδηλώσεις στο Πάρκο «Βασιλειάδη», με δράσεις για μικρούς και μεγάλους από το Σάββατο του Λαζάρου έως την Λαμπρή Τρίτη.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης Καλλονής, προσκαλεί τους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής σε μια σειρά από πασχαλινές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο «Βασιλειάδη» και σε άλλες τοποθεσίες στην Καλλονή. Οι δράσεις για μικρούς και μεγάλους ξεκινούν το Σάββατο του Λαζάρου και θα διαρκέσουν μέχρι τη Λαμπρή Τρίτη, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για να ζήσετε τις παραδοσιακές γιορτές του Πάσχα στη Λέσβο.

Σάββατο του Λαζάρου – Εργαστήρι Λαμπάδας (17:30)
Η πρώτη εκδήλωση ξεκινά με το υπαίθριο εργαστήρι λαμπάδας το Σάββατο του Λαζάρου στις 17:30 στο Πάρκο «Βασιλειάδη». Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους πασχαλινές λαμπάδες, συμμετέχοντας σε μια δημιουργική διαδικασία που φέρνει κοντά την παράδοση και τη σύγχρονη τέχνη.

Κυριακή των Βαΐων – Διανομή Βάγιας (10:30)
Την Κυριακή των Βαΐων, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή των βάγιων στην Καλλονή, με εκκίνηση από τον Ναό του Αγίου Ιωάννου. Πρόκειται για ένα έθιμο που συνδέεται με τη γιορτή του Πάσχα και την υποδοχή του Χριστού στην Ιερουσαλήμ.

Μεγάλη Πέμπτη – Βάψιμο Αυγών και Ομιλία (11:00)
Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί βάψιμο αυγών στο Πάρκο «Βασιλειάδη», ακολουθούμενο από ομιλία του π. Χριστόφορου για την Ημέρα του Θείου Δράματος. Η εκδήλωση προσφέρει μια ευκαιρία για να μάθουμε περισσότερα για τα βαθιά θρησκευτικά και παραδοσιακά νοήματα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δευτέρα του Πάσχα – Γιορτή με Μουσική και Φαγητό (12:30)
Η Δευτέρα του Πάσχα στο Πάρκο «Βασιλειάδη» θα είναι γεμάτη μουσική και φαγητό για όλους. Από τις 12:30, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια χαρούμενη γιορτή με παραδοσιακά εδέσματα, ζωντανή μουσική και οικογενειακή ατμόσφαιρα, απολαμβάνοντας τις εορταστικές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

Λαμπρή Τρίτη – Το Έθιμο «της Κούνιας» (16:00)
Την Λαμπρή Τρίτη, στις 16:00, στην περιοχή «Χριστός-Μετόχι-Αγ. Αναργύρων», θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό έθιμο «της κούνιας». Στην εκδήλωση θα προσφερθούν εδέσματα, μουσική και κούνιες για τους μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Ευποιία», προσφέροντας μια ευχάριστη και ζωντανή ατμόσφαιρα για όλους τους συμμετέχοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ