Search

“Έτσι είναι…αν έτσι νομίζετε” με τρεις παραστάσεις στο Τεριάντ (12, 13 και 14 Ιουλίου)

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου ανακοινώνει ότι συμπληρώθηκαν οι κρατήσεις θέσεων για το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου για την παράσταση του « Έτσι είναι ….. αν έτσι νομίζετε » του Λουίτζι Πιραντέλο στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τεριάντ στη Μυτιλήνη.

Παρακαλούμε όσοι φίλοι του θεάτρου δεν έχουν κάνει κράτηση θέσης για την παράσταση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες να μην προσέρχονται στον χώρο της εκδήλωσης γιατί – παρά τη θέληση μας- θα είναι αδύνατο να τους εξυπηρετήσουμε.

Τέλος ενημερώνουμε ότι λόγω μεγάλης ζήτησης αποφασίστηκε να δοθεί μια ακόμα έξτρα παράσταση με το συγκεκριμένο έργο την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στον ίδιο χώρο.

Προκειμένου να κρατήσετε θέσεις ελευθέρας εισόδου για την έξτρα παράσταση της Παρασκευής 12/7 παρακαλείστε να επικοινωνείτε με την Ανδρομάχη Βουγιούκα στο τηλέφωνο 6945369654 (μοναδικός τρόπος κράτησης θέσεων).

Η νέα παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου θα κάνει πρεμιέρα στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τεριάντ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2019.

Οι θρύλοι της Σικελίας βρίθουν από ιστορίες ανθρώπων που χάνουν την αίσθηση του ποιοί είναι και συμπεριφέρονται με εξωφρενικό τρόπο. Ο Λουίτζι Πιραντέλλο ένιωθε πάντα έλξη για τέτοιους ανθρώπους και τα βιβλία του είναι στοιχειωμένα από ιστορίες σαν κι αυτές. Ο ίδιος είχε αντιµετωπίσει το πρόβληµα στο ταραγµένο µυαλό της ψυχικά ασθενούς γυναίκας του όπου εμφανιζόταν σαν εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας από την εικόνα που είχε εκείνος για τον εαυτό του. Κι ωστόσο, ποιος θα αποφάσιζε ποιά εικόνα ήταν αληθινή και ποιά προϊόν ψευδαισθήσεων;

Το «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)» το εμπνεύσθηκε από μια πραγματική περίπτωση, στην οποία ένας άνδρας, η γυναίκα του και η πεθερά του έχασαν όλα τα χαρτιά τους σε ένα σεισμό και άρχισαν να διηγούνται ιστορίες που δεν μπορούσαν να αποδειχθούν.

Το έργο, που παίχτηκε για πρώτη φορά το 1917, τοποθετείται μέσα σε ένα επαρχιακό κλειστοφοβικό περιβάλλον με τους ήρωες μιας μικρής κοινωνίας να προσπαθούν να αποδείξουν – ο καθένας για τον εαυτό του – την αλήθεια των αντιφατικών ιστοριών τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη νοσηρή περιέργεια, την χωρίς όρια αδιακρισία και την κανιβαλική διάθεση της κοινής γνώμης για οτιδήποτε ξεφεύγει από τις καθιερωμένες και κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές. Έχει να κάνει με το μυστήριο της ταυτότητας και με την ακόρεστη γοητεία που ασκεί στο κοινό η ζωή των άλλων ανθρώπων καθώς και την αδυναμία να μάθει κανείς την αλήθεια για οτιδήποτε. Ο Πιραντέλλο εδώ έχει σκαρώσει μία σοφιστικέ φάρσα εκτρέποντας την άλλοτε στο ύφος του αστυνομικού μυστηρίου κι άλλοτε σε εκείνο της διαλεκτικής μεταξύ ψευδαίσθησης και πραγματικότητας.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Εύας Γιαννίκου, σκηνογραφία από την ομάδα, μουσική επιμέλεια της Λίας Κεφαλά και του Gianluca Spilotros, επιμέλεια κοστουμιών της Μαρίας Σουπιάδου, κομμώσεις και περούκες του Jorge, μακιγιάζ της Ραλλούς Διόλατζη, φωτογραφικό υλικό του Σταμάτη Γιαννάκη, επεξεργασία του φωτογραφικού υλικού και promo video του Gianluca Spilotros, κατασκευές σκηνικών του Γιώργου Παττέ, φροντιστήριο και κατασκευές των Μαρία Σουπιάδου, Μαρίας Μανταμαδιώτου, Ανδρομάχης Βουγιούκα, Μυρσίνης Κουτρουμπή και Ιωάννας Βερβερίδου, φωτισμούς από την ΗΧΩ Α.Ε., βιντεοσκόπηση του Παναγιώτη Αγγελίνου και επιμέλεια προγράμματος και αφίσας της Αντωνίας Σάββα.

Η διανομή των ρόλων είναι η εξής (με την σειρά εμφάνισης) :

Τραγούδι: Gianluca Spilotros, Λαουντίζι: Δούκας Κλωνάρης, Αμάλια: Βούλα Γιαννέτου, Ντίνα: Δέσποινα Δερεδίνη, Υπηρέτης: Gianluca Spilotros, Κυρία Σιρέλλι: Χριστίνα Τζανέτου , Κύριος Σιρέλλι: Τάσος Χατζέλλης , Κυρία Τσίνι: Δέσποινα Ψαραδέλλη, Σύμβουλος Αγκάτσι: Μάριος Σπανός (ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος»), Κυρία Φρόλα: Ντέσσυ

Κομνηνού (ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος»), Κύριος Πόντσα: Γιώργος Παττές, Αστυνόμος Τσεντούρι: Βαγγέλης Λουίζος, Νομάρχης: Φώτης Ξενέλλης , Κυρία Πόντσα: Αναστασία Τσάτσου