Μια νέα, πεντανόστιμη συνεργασία ξεκινά στα Πολιτικά!
Ο σεφ Στράτος Ιωσηφέλλης και η σεφ Μαρία Καζάνη θα μας παρουσιάζουν, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, μοναδικές γεύσεις με την υπογραφή τους.
Κάθε Δευτέρα, αλμυρές δημιουργίες για ένα δυναμικό ξεκίνημα της εβδομάδας.
Κάθε Παρασκευή, γλυκές προτάσεις για να καλωσορίσουμε το Σαββατοκύριακο.
Σήμερα, απολαμβάνουμε ένα κλασικό αλλά ανοιξιάτικο πιάτο: Ριζότο με Σπαράγγια, από τον σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη.
Συνταγή: Ριζότο με Σπαράγγια
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Εκτέλεση: 45 λεπτά | Μερίδες: 1–2
Υλικά:
- 1 κιλό ζωμό κότας
- 150 γρ. φρέσκα σπαράγγια
- 250 γρ. ρύζι Arborio μισοβρασμένο σε 3/4 λίτρου ζωμό κότας
- 70 γρ. παρμεζάνα
- 20–40 γρ. φρέσκο βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μισοβράζουμε το ρύζι σε 3/4 λίτρου ζωμό κότας.
- Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια με μαχαιράκι–κόφτη και αφαιρούμε τις σκληρές άκρες.
- Κόβουμε τα σπαράγγια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε το μισοβρασμένο ρύζι και λίγο ζεστό νερό.
- Όταν εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το φρέσκο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.