Μέρες τώρα η νομική σύμβουλος της εταιρείας των Scorpions προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι της ελληνικής πραγματικότητας και να βρει τους υπευθύνους του ελληνικού κομματιού της μεγάλης διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο κάστρο τον Ιούλιο του 2009. Κι όλα αυτά για να ενημερωθεί αν έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκρεμμότητες της διοργάνωσης στην ελληνική εφορία.Θα μου πείτε και τι την ενδιαφέρει;Πληροφορίες θέλουν την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα το ΣΔΟΕ να ξετυλίγει το μίτο της Αριάδνης ζητώντας μάλιστα και από τη γερμανική πλευρά όλα τα στοιχεία για την πολυσυζητημένη συναυλία. Σύντομα μάλιστα ακούγεται ότι και η ίδια θα βρεθεί εδώ, προφανώς για το συγκεκριμένο θέμα. Αναμένουμε….
Προεκλογικές εκστρατείες
Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς όλη αυτήν την προεκλογική αναμπουμπούλα που ξαφνικά υποψήφιοι θυμούνται την λεσβιακή ύπαιθρο και τους ανθρώπους που βιώνουν τη δική τους πραγματικότητα, εκεί μέρα – νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο και 12 μήνες το χρόνο. Όχι ότι κι εμείς του «αστικού περιβάλλοντος» δεν μας παίρνει η μπάλα.
Ξαφνικά όλα τα ανέφικτα γίνονται πραγματικότητα. Καθαρίζεται η πόλη, μαζεύονται χόρτα, κουρεύονται δέντρα, βάφεται η εικόνα εγκατάλειψης της πόλης. Όλα προεκλογικά κι όλα για έναν στόχο. Γιατί συνήθως οι καρεκλοκένταυροι που μας διοικούν, όλο και σε κάποιο ψηφοδέλτιο θα εμφανιστούν τελευταία στιγμή, οπότε και φροντίζουν την εικόνα της τελευταίας στιγμής, να είναι προσεγμένη.
Μην έχετε ελπίδες ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Δυστυχώς αν δεν εξημερώσουμε τη νοοτροπία μας, το σκηνικό θα ‘ναι το ίδιο κι απαράλλαχτο και τα πρόσωπα της εξουσίας τα ίδια και χειρότερα. Η κάλπη θα δείξει και πάλι τις τάσεις αλλά θαύματα, μην περιμένετε…
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ευοίωνα αποτελέσματα
Εξαιρετικά ενδιαφέρον φαίνεται να είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε η κ. Φερενίκη Τσαμπαρλή για τα παιδιά δημοτικού- γυμνασίου σχετικά με την ανακύκλωση μέσα στους αιώνες, όπου τα ίδια τα παιδιά μέσα από ένα κύκλο επισκέψεων θα φτιάξουν τα δικά τους αντικείμενα από ανακυκλωμένα υλικά. Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο πρωτοτυπεί και φιλοξενεί αυτή τη δράση, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί και τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, αφού ήδη βρισκόμαστε στο τέλος της. Και βέβαια θα είναι ελπιδοφόρο να δούμε το ίδιο πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί και σε άλλα μουσεία, για να ‘ρθουν τα παιδιά πιο κοντά στην τέχνη και μέσα από το παιχνίδι να κατανοήσουν, τάσεις, τεχνικές αλλά και τον ρόλο ύπαρξης της τέχνης στη ζωή μας.
Είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε μια ιδέα συμπολίτη μας να αγκαλιάζεται με τόση αγάπη και να γίνεται πραγματικότητα προς όφελος των παιδιών. Σ’ αυτό λοιπόν το πρόγραμμα της κας Τσαμπαρλή, ο Δρ. Αρχαιολογίας κος Κουρτζέλλης έδωσε τα εύσημα και με προγραμματισμό το προχώρησε σε πράξη. Εύγε!