To πρώτο πέταγμα! Το έργο-πτηνό «Η αγάπη είναι πολύχρωμη», αφήνει για λίγο τα “αδερφάκια” του και ταξιδεύει στη Γενεύη, στο CERN όπου θα εκτεθεί κατά τη διάρκεια του “Humanitarian Hackathon” του THE Port από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου. Το έργο είναι ένα σύμβολο αλληλεγγύης και συνεργατικότητας, που συνδημιουργήθηκε στη από Έλληνες μαθητές, μαθητές του Ειδικού Σχολείου Μυτιλήνης και προσφυγόπουλα στη Μυτιλήνη, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ “The Island of Love”, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο τον Φεβρουάριο του 2017.
Στο hackathon, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, 50 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη 10 μεντόρων και 10 εκπαιδευτών, καλούνται να υλοποιήσουν λύσεις για 5 προκλήσεις-προβλήματα στον τομέα της ανθρωπιστικής-κοινωνικής καινοτομίας. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ένα project που αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων στους προσφυγικούς καταυλισμούς.
Θυμίζουμε, πως τα έργα του The Island of Love κατασκευάστηκαν από την δημιουργική ομάδα του φεστιβάλ με πρώτη ύλη ανακυκλωμένα υλικά (κατά κύριο λόγο χαρτοπολτό και το πλαστικό μέρος του εσωτερικού σωσιβίων, που είχαν βρεθεί στις ακτές της Λέσβου κατά την προσφυγική κρίση). Τα γλυπτά αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως λευκοί καμβάδες για να δημιουργήσουν τα έργα τους οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Χρήστος Κεχαγιόγλου και η ομάδα project Ni (Σωτηρία Σμυρναίου, Πάνος Κουφός, Μαρία Χαρατσάρη, Ελεάννα Μποζίνη, Κώστας Λάβδρας και Αλέξανδρος Μπουρλής), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, James M. Lane, Εύα Μήταλα και Φελίπε Κατωτριώτης, Δημήτρης Αντωνίτσης, Χρήστος Ευσταθίου και Γιοχάνες.
Το έργο «Η αγάπη είναι πολύχρωμη» ταξιδεύει στη Γενεύη με την υποστήριξη του Changemakers Lab, ενώ τα υπόλοιπα έργα εκτίθενται στο αίθριο του κτηρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις Φοιτητικές Εστίες Μυτιλήνης και στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης.
Πίσω από το πρώτο ταξίδι των πουλιών του “Island of Love” βρίσκεται η ομάδα ΙΔΕΑ ενώ ο αρωγός της προσπάθειας είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: “Πήρε το ασανσέρ του κτιρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας και πάει! Κίνησε το ταξίδι του για το CERN. Εκεί όπου η καθαρή επιστήμη προσπαθεί να ξεδιαλύνει τα καθόλου ξεκάθαρα μυστήρια του σύμπαντος.Φέρνει κομμάτια αρχαία μάρμαρα, θαλασσοπόρους με μόνο τα άστρα οδηγό, τις ρίζες των επιστημών που κάνουν την απάντηση δυνατή.Ξεκίνα την ώρα που υποδεχόμαστε τα άλλα πουλιά του κάθε σπιτιού στη χώρα που άφησαν τη φωλιά για να πετάξουν με τα φτερά της γνώσης να φτιάξουν το δικό τους μικρο σύμπαν της ζωής”, γράφει η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ελένη Θανοπούλου στο λογαριασμό της στο facebook.