Search

Την Τριτη η Αλαμουντιν στη Λεσβο: Αποκλειστικες φωτογραφιες απο την επισκεψη της στην Πετρα Ολυμπου

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων των Σερρών βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η Αμάλ Αλαμουντίν, που επισκέφθηκε το κέντρο προσφύγων της Πέτρας.

Η Αμάλ Αλαμουντίν συνομίλησε με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη παραπάνω δομή και άκουσεπροσωπικές ιστορίες των Γεζίντι.Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΕΠΙΛΟΓΕΣ TV» η Αλαμουντίν-Κλούνεϊ θα υπερασπιστεί γυναίκες Γεζίντι που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. Η Κλούνεϊ, που εργάζεται ως δικηγόρος στο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο, επιδιώκει να οδηγήσει ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου την τζιχαντιστική οργάνωση προκειμένου να δικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα μέλη της εναντίον της κοινότητας Γεζίντι. Σύμφωνα με πληροφορίες ή Αμαλ Αλαμουντιν θα βρεθεί στη Λέσβο πιθανότατα την Τρίτη.

Κόρη ενός επιφανούς ακαδημαϊκού και μιας από τις διασημότερες δημοσιογράφους του Λιβάνου, η Αμάλ Αλαμουντίν γεννήθηκε στη Βηρυτό, την καλούμενη και Παρίσι της Μέσης Ανατολής, σε καιρό εμφυλίου, σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι (Μαρωνίτες χριστιανοί, Δρούζοι μουσουλμάνοι, Σύριοι, Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί) μάχονταν εναντίον όλων. Η οικογένειά της ανήκε στην πλευρά των Δρούζων και εγκατέλειψε τη Βηρυτό όταν η μικρή Αμάλ ήταν μόλις δύο ετών, προκειμένου να γλιτώσει από τον εμφύλιο.

fb_img_1473580942083

Οι Αλαμουντίν εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς σε μια πλούσια γειτονιά του Μπάκιγχαμσαϊρ, λίγο έξω από το Λονδίνο. Οσο για το μέλλον τους στη Βρετανία, αυτό αναμενόταν λαμπρό. Ειδικά για την Αμάλ που έμελλε να διαπρέψει στη δικηγορία.

alamuddin1

Με τον Κλούνεϊ την πρωτοείδαν να δειπνεί τον Οκτώβριο του 2013. Λέγεται μάλιστα πως το κοινό τους ενδιαφέρον για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά για τις εξελίξεις στη Συρία ήταν και η αφορμή για να έρθουν πιο κοντά. Η ταινία «Syriana» του Κλούνεϊ και η θητεία της Αμάλ ως δικηγόρου-συμβούλου δίπλα στον Κόφι Ανάν για την ειρήνευση στη Συρία δημιουργούν αν μη τι άλλο μια βάση επικοινωνίας. Οι φήμες πάντως θέλουν την 36χρονη να απορρίπτει (επικαλούμενη φόρτο εργασίας) όχι μία αλλά δύο προσκλήσεις του Κλούνεϊ σε δείπνο, προτού τελικώς του κάνει τη χάρη να βγει μαζί του.

Λέγεται επίσης πως η Αλαμουντίν ήταν εκείνη που ώθησε τον χολιγουντιανό αστέρα να ταχθεί υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Η 36χρονη έχει ωστόσο κι άλλες ευαισθησίες καθώς συμμετέχει σε εκστρατείες υπέρ της ανεξαρτησίας της αιγυπτιακής δικαιοσύνης, κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών στις εμπόλεμες ζώνες, καθώς και κατά της φονικής χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από τις ΗΠΑ.

clooney-800x430

Στον δικηγορικό κόσμο του Λονδίνου η Αμάλ έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και λόγω… ομορφιάς. Το ιστολόγιο Yourbarristerboyfriend.tumblr.com την ψήφισε ως «την πιο καυτή δικηγόρο στο Λονδίνο» για το έτος 2013. «Είναι ταυτόχρονα απίστευτα όμορφη και φοβερά επιτυχημένη», σημειώνει ο συντάκτης του ιστολογίου, σύμφωνα μάλιστα με τον οποίο η Αμάλ αποτελεί «το φαινομενικά ανέφικτο ιδανικό της σύγχρονης θηλυκότητας»…

η ατζεντα της Από τον Ασάνζ μέχρι την Τιμοσένκο ΗΑμάλ Αλαμουντίν ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα στη ζωή της, το έχει κάνει με σχεδόν απόλυτη επιτυχία. Σπούδασε με υποτροφία στην Οξφόρδη από όπου αποφοίτησε με έπαινο. Συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη από όπου αποφοίτησε επίσης με έπαινο. Μαθήτευσε δίπλα στη Σόνια Σοτομαγιόρ (που υπηρετεί πλέον ως η πρώτη ισπανόφωνη Ανώτατη Δικαστής των ΗΠΑ) και συνέχισε να ανεβαίνει ολοένα ψηλότερα στη σκάλα της επαγγελματικής καταξίωσης.

Στην πορεία, έλαβε θέση συμβούλου του Κόφι Ανάν (για την ειρήνευση στη Συρία) και εντάχθηκε επίσης ως σύμβουλος στην υπηρεσία του βασιλιά του Μπαχρέιν (σε αυτό ενδεχομένως να βοήθησε και ο θείος της ο οποίος τυγχάνει μεγαλοεπιχειρηματίας με έδρα το… Μπαχρέιν). Εργάστηκε επίσης στο Ειδικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο (που ερευνά τη δολοφονία του Λιβανέζου πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι) καθώς και στο Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, θέσεις από τις οποίες βρέθηκε ως κατήγορος να ζητά την καταδίκη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αντίστοιχα. Κι όλα αυτά προτού καν γίνει 36 ετών. (Πληροφοριες για την ζωή της Αμαλ:Έθνος-Γιώργος Σκαφίδας)