Μετά από 3 γεμάτες ημέρες στη Λήμνο, ο Παναγιώτης Χριστόφας βρέθηκε στη Σάμο με σκοπό τις συναντήσεις με φορείς και με τους κατοίκους του νησιού για την “επόμενη μέρα των νησιών μας”
Μια πρώτη συνάντηση είχε με τους οινοπαραγωγούς του νησιού: “Oι ιδιαίτερες εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της Σάμου είναι ιδανικές για την παραγωγή μοναδικών κρασιών με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τα κρασιά της Σάμου, αναγνωρισμένα και βραβευμένα σε όλο τον κόσμο, είναι επίσης προϊόντα μιας άρτια οργανωμένης ομαδικής εργασίας, που συντελείται στον ΕΟΣΣ.
Το σταφύλι, το κρασί, οι παραγωγοί του, ο συνεταιρισμός αποτελούν ένα απο τα σημαντικότερα και διαχρονικά κεφάλαια του νησιού, ορίζοντας σημαντικά ένα κομμάτι της ταυτότητας του.
Αυτό το κεφάλαιο απλώνεται απο τις μεθόδους γεωργίας και καλλιέργειας ώς την επιχειρηματική εκμετάλλευσή του αλλά και την σύνδεση του με το τουρισμό.
Αυτό το κεφάλαιο οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος όλων των Σαμίων”.