Search

Γαρίδες σαγανάκι με ελιές και Ούζο Βαρβαγιάννη μπλε.Μια γεύση που ξεχειλίζει Ελλάδα, θάλασσα και παράδοση…

Η σεφ Ντίνα Νικολάου μας ταξιδεύει γευστικά με τη συνταγή της: Γαρίδες Σαγανάκι με Ελιές και Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε. Φρέσκες, ζουμερές γαρίδες, αρωματικές ελιές και οι μοναδικές νότες του Ούζου Βαρβαγιάννη Μπλε δημιουργούν ένα πιάτο που αποπνέει θάλασσα, ελληνικό καλοκαίρι και παραδοσιακές γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις. ✨
🌅 Ιδανικό για χαλαρά απογεύματα δίπλα στη θάλασσα ή για ξεχωριστές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, αυτή η συνταγή υπόσχεται να φέρει στο τραπέζι σας την καρδιά της Ελλάδας.
Δείτε τη συνταγή στα σχόλια και γεμίστε το τραπέζι σας με ελληνική παράδοση και γεύση!

ΥΛΙΚΑ
Για τις γαρίδες
16 μεγαλούτσικες γαρίδες (ή 20 μικρότερες), κατά προτίμηση φρέσκες ή κατεψυγμένες
30 ml ούζο Βαρβαγιάννη 46%
1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας σας
30 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος
Για τη σάλτσα
40 ml ελαιόλαδο
100 ml ούζο Βαρβαγιάννη 46%
1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
80 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τις γαρίδες
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το ούζο, το μέλι, το ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί.
Πλένω, σκουπίζω τις γαρίδες και τις καθαρίζω από τα κεφάλια και τα κελύφη. Με μια οδοντογλυφίδα τραβάω προσεκτικά και αφαιρώ το εντεράκι τους. Τις βάζω στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το σαγανάκι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τον πελτέ και τον καβουρδίζω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω την πιπεριά και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Σβήνω με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τις ντομάτες και το πετιμέζι. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Προσθέτω τις ελιές και το θυμάρι και αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω ένα μικρότερο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνω τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους. Τις σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρω τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύω και σερβίρω.