Search

Γαριδομακαρονάδα με γλυκάνισο: Μια νόστιμη συνταγή θαλασσινών με μοναδικό άρωμα

Ανακαλύψτε τη συνταγή για γαριδομακαρονάδα με γλυκάνισο, που συνδυάζει την φρεσκάδα των θαλασσινών με τον αρωματικό γλυκάνισο για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Υλικά:

  • 400 γρ λιγκουίνι
  • 500 γρ γαρίδες
  • 500γρ γαρίδες γάμπαρη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο AEG ΑEA Protoulis (ποικιλία Κολοβή)
  • 250 γρ ντοματίνια κομμένα κατά μήκος
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 40 ml άρτυμα ελαιολάδου με αστεροειδή γλυκάνισο Protoulis
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία θαλασσινών: Καθαρίζετε τα θαλασσινά από τα κελύφη και τα εντεράκια. Μην πετάξετε τα κελύφη, καθώς θα τα χρησιμοποιήσετε για τον ζωμό. Βράστε τα κελύφη σε νερό για 15-20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Σωτάρισμα και προετοιμασία της σάλτσας: Σε τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και τα ντοματίνια. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 7-8 λεπτά και αλατοπιπερώστε τη σάλτσα.
  3. Προσθήκη θαλασσινών: Τοποθετήστε τις γαρίδες και τις γάμπαρες στη σάλτσα και βράστε τις για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Ραντίστε με το άρτυμα ελαιολάδου αρωματισμένο με γλυκάνισο και αλατίστε με σύνεση. Αφαιρέστε τις γαρίδες και καλύψτε τις για να κρατήσουν τη ζεστασιά τους.
  4. Βράσιμο λιγκουίνι: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, αλλά για 2 λεπτά λιγότερο. Στραγγίξτε τα και προσθέστε τον ζωμό από τα κελύφη στην σάλτσα.
  5. Συνδυασμός και σερβίρισμα: Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και αφήστε τα να ρουφήξουν τις γεύσεις για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε όλες τις γαρίδες και ανακατέψτε προσεκτικά. Ραντίστε με ξύσμα λεμονιού και προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Σημειώσεις:

  1. Για πιο έντονη γεύση γλυκάνισου, μπορείτε να ραντίσετε το κάθε πιάτο με μία κουταλιά της σούπας άρτυμα ελαιολάδου με αστεροειδή γλυκάνισο Protoulis.
  2. Εάν σου αρέσει η πιο έντονη γεύση του «ούζου» , μπορείς να μαρινάρεις τις γαρίδες με το άρτυμα ελαιολάδου με γεύση γλυκάνισου Protoulis, αλείφοντάς τες και από τις δύο πλευρές με πινέλο μαγειρικής. Στη συνέχεια, σοτάρεις τις γαρίδες για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά πριν να προσθέσεις τα ντοματίνια και τον πελτέ ντομάτας, τις τοποθετείς σε πιατέλα και συνεχίζεις με τη σάλτσα σου..