Αυτή την εποχή στο νησί είναι η περίοδος της λακέρδας, ή όπως ονομάζουμε εδώ το ελαφρώς παστωμένο φιλέτο παλαμίδας.
Το λεσβιακό σούσι
Σε ολα τα μήκη και τα πλάτη της γης, οι άνθρωποι που ζούνε κοντά σε θάλασσα τρώνε το ψάρι και ωμό, αφού το επεξεργαστούν με διάφορους τρόπους, όχι όλους τόσο διάσημους όσο το γιαπωνέζικο σούσι. Ο δικός μας, ο ελληνικός τρόπος είναι η παρασκευή
λακέρδας και παστών ή μαριναρισμένων μικρών ψαριών, όπως η σαρδέλα και ο γαύρος.Η λακέρδα όμως είναι ένας σπάνιος και ιδιαίτερος μεζές που ωστόσο είναι αρκετά διαδεδομένος στο νησί.
Θα τη βρείτε ως εκλεκτό μεζέ στα καφενεία, στα εστιατόρια και τα ουζερί του νησιού και σε πολύ καλή τιμή! Μη διστάσεις να δοκιμάσετε το λεσβιακό σούσι με τη συνοδεία του ούζου.
Ο πιο βουτυρένιος, φινετσάτος μεζές για ουζακι! Δοκιμάστε λακέρδα παστή με το 42αρι Veto!