Προμήθεια εξοπλισμού και απορριμματοφόρων ανακύκλωσης από το Δήμο Μυτιλήνης

Συμβάσεις για την ανάπτυξη συστημάτων ανακύκλωσης και υπογειοποίησης κάδων από το Δήμο Μυτιλήνης για τη βελτίωση της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο Δήμος Μυτιλήνης συνεχίζει να ενισχύει τις δράσεις του για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή. Αυτό γίνεται με την υπογραφή των συμβάσεων για την προμήθεια εξοπλισμού ανακύκλωσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.123.364,70 ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δράσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο εξοπλισμός που θα προμηθευτεί ο Δήμος Μυτιλήνης περιλαμβάνει:

  • 45 πλαστικούς τροχήλατους κάδους χωρητικότητας 1100 lt.
  • 65 πλαστικούς τροχήλατους κάδους χωρητικότητας 240 lt.
  • 124 συστήματα συστοιχίας τεσσάρων δίτροχων πλαστικών κάδων 240 lt.
  • 6 συστήματα βυθιζόμενων κάδων ανακύκλωσης με συμπίεση.
  • 2 απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας, 16 m³ και 23 m³ αντίστοιχα.

Αυτά τα συστήματα θα αξιοποιηθούν σε «Γωνιές Ανακύκλωσης» και άλλα σημεία του Δήμου. Αυτά περιλαμβάνουν σχολεία και κεντρικά σημεία της πόλης. Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ανακύκλωσης και θα προαχθεί η βιωσιμότητα στην περιοχή.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη δημιουργία νέων Γωνιών Ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυτά περιλαμβάνουν τις οδούς Λοχαγού Μανωλακέλλη, Οικονόμου Τάξη, Θουκυδίδου, Λεσβιακής Άνοιξης, Ελευθερίου Βενιζέλου και άλλες περιοχές, όπως η οδός Κυδωνιών και ο Συνοικισμός.

Με αυτές τις ενέργειες, ο Δήμος Μυτιλήνης συνεχίζει να στηρίζει την ανάπτυξη της πόλης. Έτσι, ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση και τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ