Search

Στην Βρύση της Δάντης: Με μεράκι και οδηγό την παράδοση

«Ανοιχτά τους χειμερινούς μήνες κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή καθώς επίσης αργίες και γιορτές. Το κατάστημα ετοιμάζει το μενού της αρεσκείας σας κατόπιν συνεννόησης ενώ διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις πάσης φύσεως.»

Θα μπορούσαν οι συνταγές από το εστιατόριο  «Η Βρύση της Δάντης»  να είναι όλες  από το παλιό τεφτέρι της γιαγιάς , που κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια , κριτσανιστές ζύμες, αφράτα κέικ , λαδερά με φρέσκια σαλτσούλα και κρεατικά στον ξυλόφουρνο που λιώνουν στο στόμα και βέβαια συνοδεύονται με τις πιο γλυκιές και ξινούτσικες  ταυτόχρονα ψητές  πατάτες.  Είναι γνωστό ότι από τις πιο έντονες αναμνήσεις μας είναι εκείνες που ανακαλούνται από τη μυρωδιά και τη γεύση μιας σπιτικής συνταγής.

Και αν πέτυχαν κάτι, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το εστιατόριο είναι αυτό ακριβώς. Να σε «τραβούν από τη μύτη» καθώς φτάνεις έξω από αυτό, από τους κεφτέδες ή τα τηγανητά αφρόψαρα ή από το ψητό στο φούρνο…

Η λεσβιακή κουζίνα, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα αυθεντικά, αποτελεί μια μεγάλη ιστορία. Οι γυναίκες κυρίως της λεσβιακής υπαίθρου γνωρίζουν και διασώζουν όλα αυτά τα μικρά και σημαντικά που κάνουν ένα φαγητό μνήμη και ιστορία. Συμμετέχουν σε αυτή την παράδοση έχοντας πάντα ένα μικρό μυστικό «στην τσέπη τους» που θα κάνει πάντα τη διαφορά.

Στη «Βρύση της Δάντης» θα δεις να ανοίγουν φύλλο με τον παλιό τρόπο, να μαγειρεύουν το κρέας για ώρες μέχρι να λιώσει και να σου προσφέρουν της εποχής λαχανικά από την περιοχή τριγύρω. Θα δεις πιπεριές να λιάζονται περασμένες στην κλωστή για να κάνουν το μπούκοβο της χειμωνιάτικης πατσάς ή και άλλους θησαυρούς που σε ελάχιστη ποσότητα αναδεικνύουν το φαγάκι σαν της γιαγιάς…

 Το σίγουρο είναι ότι θα φας καλά και θα κλείσεις με ένα γλυκό της επιλογής σου από τα εκείνα τα παραδοσιακά που φτιάχνουν ακολουθώντας κατά γράμμα συνταγές που ευτυχώς για εμάς μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

Κλείστε οπωσδήποτε τραπέζι πριν πάτε και μην παραλείψετε να δοκιμάστε το δικό τους φύλλο σε κάθε παραλλαγή…

2251 096993

vstavrino@gmail.com