Search

Το «Lesvos Food Fest» στη 2η συνάντηση Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Αθήνα

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου παρουσίασε το Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, συμμετέχοντας σε δράσεις και συζητήσεις για την αγροδιατροφική κληρονομιά.

Το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου 2025, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπου συμμετείχε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, παρουσιάζοντας το Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας – Lesvos Food Fest.

Ένα τριήμερο γαστρονομίας και παράδοσης

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για δικτύωση, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες, με παρουσιάσεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις.

Τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου εκπροσώπησε η συντονίστρια του Lesvos Food Fest, Καπλανέλλη Μαρία, η οποία παρουσίασε τις δράσεις του φεστιβάλ και συμμετείχε στη συζήτηση «Αγροδιατροφικές Παραδόσεις & Γαστρονομία».

Παραδοσιακές γεύσεις από τη Λέσβο

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προσφέρθηκαν κεράσματα στους παρευρισκόμενους, με τη συνεργασία εκπροσώπων από τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Μύκονο. Από τη Λέσβο, οι επισκέπτες γεύτηκαν παραδοσιακούς γκιουζλεμέδες και το τοπικό ρόφημα «καϊνάρι».

Ευχαριστίες στους τοπικούς παραγωγούς

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους τοπικούς παραγωγούς που παρείχαν τα προϊόντα τους για τη συμμετοχή στη συνάντηση:

  • Τυροκομείο Μυστακέλλη
  • Ελαιοτριβείο Πρωτούλη
  • Ελαιοτριβείο οικογένειας Τζωρτζή
  • Οικοτεχνία “Φίλια Γη”
  • Μελισσοκομικό Εργαστήρι “Το Μέλι στο Απολιθωμένο Δάσος”
  • AMKE “Visit Agiasos”
  • Φυσιολατρικός-Ανθρωπιστικός Σύλλογος Μανταμάδου “Ηλιαχτίδα”

Επιπλέον, ευχαριστίες απευθύνονται στον σεφ Κωστή Κωστάκη και το κατάστημα «Α λα γκρέκ» για την προετοιμασία και το ψήσιμο των γκιουζλεμέδων.

Συνεργασία για την πολιτιστική κληρονομιά

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ευχαριστεί επίσης τους εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων τον κ. Δρίνη Γιάννη, την κα Φωτοπούλου Σταυρούλα-Βίλλυ και την κα Τζαβάρα Ιωάννα, για την πρόσκληση και την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης.

Η συμμετοχή στη 2η Συνάντηση Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής παράδοσης της Λέσβου, συμβάλλοντας στην προβολή της τοπικής κουλτούρας και της αυθεντικής γεύσης του νησιού.