🖊 Γράφει η Σταυρούλα Τσατραφίλη – Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Wellbeing, μέλος της ομάδας Health and Beauty Tsatrafili
Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα της απόλαυσης και του φαγητού! Όμως, αν ανησυχείς για τις θερμίδες και θες να απολαύσεις το τραπέζι χωρίς τύψεις, υπάρχουν τρόποι να διατηρήσεις την ισορροπία στη διατροφή σου χωρίς στερήσεις.
1. Ξεκίνα με μια σαλάτα
Γέμισε το πιάτο σου με λαχανικά πριν περάσεις στα ψητά. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη χώνεψη και σου δίνουν γρηγορότερα αίσθηση κορεσμού.
2. Ενυδάτωση: Ο ρόλος του νερού
Ένα ποτήρι νερό πριν το φαγητό και αρκετή κατανάλωση κατά τη διάρκεια του γεύματος βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης.
3. Διάλεξε άπαχο κρέας
Αντί για λιπαρά κομμάτια όπως πανσέτες και παϊδάκια, προτίμησε φιλέτο κοτόπουλου, ψαρονέφρι ή μοσχαρίσια μπριζόλα. Αν επιλέξεις κάτι πιο «ένοχο», απόλαυσέ το με μέτρο!
4. Μικρές μερίδες, μεγάλη απόλαυση
Γέμισε το πιάτο σου με ό,τι σκοπεύεις να φας και απόλαυσέ το αργά, ώστε να δώσεις χρόνο στον οργανισμό σου να καταλάβει πότε έχει χορτάσει.
5. Ισορρόπησε το υπόλοιπο της ημέρας
- Αν φας το μεσημέρι, κράτησε το βραδινό σου ελαφρύ (π.χ. σαλάτα ή γιαούρτι).
- Αν το τραπέζι είναι το βράδυ, κάνε το μεσημεριανό σου λιτό και θρεπτικό.
7. Μετά το φαγητό… κίνηση!
Μια βόλτα μετά το γεύμα βοηθά στη διαδικασία της πέψης και παράλληλα καίει μερικές επιπλέον θερμίδες.
Απόλαυσε την Τσικνοπέμπτη χωρίς τύψεις, συνδυάζοντας γεύση και ισορροπία